НОВИНИ

Разпада ли се коалицията "Обединени патриоти" след провала на заседанието?

Коалицията Обединени патриоти се разпада. Свиканият днес коалиционен съвет продължи броени минути, без да се обсъждат политически въпроси. Партньорите в коалицията, която има споразумение с ГЕРБ за подкрепа на правителството, се занимаваха единствено с лични нападки и дискусии по темата дали да присъстват журналисти и камери на тяхната среща.

bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 24.07.2019
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
Красимир Каракачанов-председател на ВМРО-Българско национално движение: Тази коалиция я няма, не го ли разбрахте?

След дълги месеци на очакване за събиране на коалиционния съвет на малката коалиция, която подкрепя правителството и формира мнозинството в парламента, лидерите на трите партии издържаха заедно само няколко минути. "Атака" закъсня с половин час. Лидерът на НФСБ имаше вариант, ако Волен Сидеров не се появи.

Валери Симеонов - председател на НФСБ: Ще повикаме Бойко Борисов тогава.

Въобще не се стигна до коментар на предварително поставената тема - защо коалицията на "Обединени патриоти" не работи. Основната тема беше предложението на "Атака" журналисти и камери да заснемат срещата. Според Валери Симеонов случилото се днес е предварително подготвен сценарий от "Атака", тъй като в залата няма условия да присъстват и журналисти, а освен това медиите не са били поканени на срещата.

Валери Симеонов- председател на НФСБ: Всъщност подписите, които сме поставили под споразумението вече не важат. Тука е важен преминаването от скандал в скандал, копиране на модела на политическо поведение примерно на Корнелия Нинова, аз не желая да участвам в тоя сценарий.

Лидерът на Атака Волен Сидеров обясни, че са искали коалиционният съвет да заседава в пълна прозрачност, пред медиите. Той посочи, че коалицията е поставена под въпрос с решението на останалите партньори той да бъде сменен като председател на парламентарната група.

Волен Сидеров - председател на "Атака": Те я напуснаха и те я развалиха, аз я създадох те я развалиха.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов смята, че коалицията се разпада по желание на Атака. Сега основният въпрос е как ще се осъществява подкрепа на правителството и дали ВМРО и НФСБ няма да подпишат споразумения с ГЕРБ. На това Каракачанов отговори, че предстои да формират политическата си воля и тогава ще оповестят своето решение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ предлага временна комисия в НС за изтеклите данни от НАП
ГЕРБ предлага временна комисия в НС за изтеклите данни от НАП
Мълър: Докладът не оневинява напълно Тръмп
Мълър: Докладът не оневинява напълно Тръмп