Първите по-сериозни валежи от сняг у нас е възможно да паднат още в началото на следващата седмица. Това съобщи в студиото на "Денят започва" д-р Анастасия Стойчева от НИМХ-БАН. Рязко застудяване се очаква в неделя срещу понеделник.

д-р Анастасия Стойчева - ръководител сектор "Метеорологични прогнози", НИМХ-БАН: Този студ от по-северните ширини ще достигне до Балканите, до Западните Балкани. В северозападните райони при всички случаи валежите ще са от сняг. В нашата страна ще има температури, които предполагат валежи от сняг в понеделник - вторник.
© снимка: БТА / АРХИВ

Очаква се понижаване на температурите, но ще останат по-високи от обичайните за втората половина на ноември. Времето ще облачно, ще има валежи, но те ще са с прекъсвания, предимно слаби. През следващите 3-4 дни тази плътна облачна покривка ще остане еднозначна, без разкъсвания, а и температурите ще са без особени промени. Средните температури за страната ще са 5-10 градуса като най-високи ще са по Черноморското крайбрежие до 12 градуса, уточни Анастасия Стойчева.

От днес всички автомобили трябва да са със зимни гуми

От днес всички автомобили трябва да са със зимни гуми

От днес всички автомобили трябва да са с гуми, предназначени за зимни условия. По закон от 15-ти ноември до 1-ви март превозните средства трябва да се...