НОВИНИ

Кога ще са президентските избори у нас?

БСП настоява изборите да са на 23 октомври. Това обяви лидерът Корнелия Нинова пред журналисти. "Да се приключи с изборите през октомври, а ноември да се подготвя бюджетът. Управляващите да не лежат през август по плажовете, а да подготвят вота", категорична бе Нинова.Зам.-председателят на ГЕРБ, лидер на депутатите и шеф на националния щаб на партията Цветан Цветанов заяви, че от ГЕРБ предлагат изборите за президент да са на 6 ноември. „Датата, която предлагаме от ГЕРБ и която намира подкрепа от всички парламентарни групи, с изключение на „БСП - лява България" и чакаме отговор от ДПС - датата да бъде 6-13 ноември тази година. Подготовката за едни избори има все пак една хронограма, която е от 60 дни, когато стартира подготовката за провеждане на едни избори", добави Цветанов.

президентските избори нас
bnt avatar logo
от БНТ
10:47, 06.07.2016 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател: От това, което виждам като конкуренция - от страна на Реформаторския блок заявиха, че Гражданският съвет ще им номинира кандидата, сиреч няма да носи партийна принадлежност, не може да му се търси след това отговорност, по никакъв начин от никого. БСП заявиха, че ще търсят коалиция с редица партии и лидерът не иска да поеме отговорност да е той кандидат - негово право, не го упреквам. Това има към момента заявено, ако това е модата, защо ще харчим партийни субсидии тогава? Аз имам готов играч, но ако модата е такава партиите да не участват в президентските избори, мога и аз да отговоря на модата.
Корнелия Нинова - председател на БСП: За нас подходящата дата е 23 октомври и днес формализираме това наше решение с внасяне на предложение в НС. Аргументът е да може до края на октомври да приключи кампанията, гласуването, балотаж, за да може ноември да бъде свободен месец за политическата и експертната дискусия по бюджета за 2017-а.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пчелари не успяха да спрат пръскането на площи в Гоцеделчевско
Пчелари не успяха да спрат пръскането на площи в Гоцеделчевско
Съвременният начин на живот е главният виновник за епидемията от затлъстяване
Съвременният начин на живот е главният виновник за епидемията от затлъстяване