НОВИНИ

Кога ще заработи билетната система във Варна?

Много от автоматите за продажба на билети в градския транспорт във Варна не работят. Това лишава жителите и гостите на града от възможността да ползват няколко линии в рамките на час срещу едно таксуване. Монтираните билетни автомати по спирките също не работят. Системата е част от Проекта за интегриран градски транспорт.

bnt avatar logo
от ​П. Дойкински, Н. Чавдаров
09:02, 20.04.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Новата система за билети трябваше да улесни пътуващите с градския транспорт и да облекчи работата на кондукторите. На практика обаче това не се случи.

Християн Жеков, кондуктор в "Градски транспорт" - Варна: От спирка до спирка може да си купи един човек билет, повече не може. Бавно им работи системата. Не знам на билета дали сте забелязали, часът трябва с лупа да го гледаш, за да разбереш. И като не работят валидаторите им как става?

Направихме експеримент. Качихме се в произволен автобус по линия 31А, която е без кондуктор.

Билетчета или от машината, или от шофьора!

Всички пътници си купиха билет от шофьора.

Мнозина избягват да ползват автоматите, защото някои от тях вземат монетите, но не издават билетче. И в такива случаи на потърпевшите се налага да бъдат таксувани втори път от кодуктора.

Християн Жеков, кондуктор в "Градски транспорт" - Варна: Натискат "Купи билет" и не става да си купи билет. Стават панаири, полиция викаме.

В случаите, когато автоматът не издаде билет, трябва да се сигнализира на изписания върху машината телефон. Следва проверка и ако се установи, че има техническа повреда, парите се възстановяват, съобщиха от общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънци слагат началото на сезона по северното Черноморие
Румънци слагат началото на сезона по северното Черноморие
Инсталация от цветни чадъри в Благоевград
Инсталация от цветни чадъри в Благоевград