НОВИНИ

Кога ще заработи новата транспортна схема във Варна

До средата на тази година трябва да приключи изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт на Варна" и поетапно да бъде въведена новата схема, която включва и нова билетна система. Тя ще заработи, след като получи одобрението на Общинския съвет.

bnt avatar logo
от Елена Георгиева
20:05, 22.01.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

И в зимните месеци работата по проекта за интегрирания градски транспорт във Варна не спира. Монтират се заслони по спирките, поставят се нови устройства за билети и информационни табла. Много от варненци обаче нямат достатъчно информация кога всичко това реално ще влезе в действие и как ще работи.

"Знам, че минаваме на някакви електронни или не знам какви билети. По всичките тези билетни автомати трябва да има едно хубаво описание и инструкция как се работи, досега не съм срещнал никъде такова нещо."
"Няма обявена информация. Виждам едни машини се монтират нищо повече и всички са в загадка как ще се случва."

Предвижда се да има къси квартални линии, по които автобуси ще возят пътниците до спирки по високоскоростното трасе.

"Е, добре, за мен кое е по-доброто - да се кача на едната спирка оттук и да отида до центъра или да се прикачам на 4-5 автобуса, за да стигна до центъра?"

"Новата схема... не се знае дали ще влезе. Скоро."

Ръководителят на проекта за интегрирания градски транспорт - инж. Биляна Якова, предпочете да отговори писмено на въпросите ни, които интересуват варненци. От изпратената информация става ясно единствено, че новата схема ще бъде въведена след одобрението ѝ от Общинския съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов обсъди мигрантската криза с министър от Бавария
Бойко Борисов обсъди мигрантската криза с министър от Бавария
Повдигнати са обвинения за атентата в Бургас
Повдигнати са обвинения за атентата в Бургас