83% от избирателите, които през 2014 година са подкрепили ГЕРБ, сега отново са дали вота си за тази партия. освен това ГЕРБ е успял да събере малко гласове от БСП - 4%, взел 4% от РБ. ГЕРБ е успял да увеличи подкрепата си и да събере гласове от различни политически сили.

91% от избирателите, които през 2014 година са подкрепили БСП, днес отново са я подкрепили. Една малка част от тях са се разпилели. Някои от тях са гласували за ГЕРБ, за "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО". В голямата си част БСП затвърждава вота си.

14% от избирателите на ДПС са предпочели други политически сили. Основната част от гласовете отиват за ДОСТ. Общо взето 15% от гласувалите за ДПС на изборите през 2014 година сега отиват за ДОСТ. Това е най-значимото разпиляване или се вижда едно разчупване на този монолитен вот.


Едва 44% от гласувалите за Реформаторския блок през 2014 година сега са ги подкрепили отново. Останалата част са се разпилели към по-големите политически сили. Най-значима част са отишли при "Нова република" и "Да, България" - всеки трети избирател е предпочел новите формации.

73% са подкрепили отново Патриотичния фронт, но има гласове, които са се разпилели и към ГЕРБ, и към БСП, и към Воля. Това е една от предпоставките Патриотичният фронт да не постигне резултатите, които са очаквали.