НОВИНИ

Как да търсим правата си при отменени полети?

"Райън ер" предостави списъци с отменените полети, като посочи за причина объркване в графиците за отпуските на пилотите. Ще има отменени полети в двете посоки от София до летище Станстед в следващите няколко седмици до октомври.Вижте на графиката долу кои са точните дати.

bnt avatar logo
от БНТ
07:10, 20.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Всеки пътник обаче трябва да провери дали е попадан полетът му и ако попада да получим информация, за да си намерим алтернатива, каза директорът на Европейския потребителски център Игнат Арсенов.

Той обясни, че на първо място наше право е да изберем друга дата и час с друг полет и компания и да сме премаршутирани безплатно, ако се откажем, ще ни върнат парите до 7 дни.

Вижте пълния списък на отменените полети ТУК.

;

Може да се получи и обезщетението, което е от 250 до 600 евро, зависи от полета и до къде е, каза още Арсенов.

Ако авиокомпанията обаче е уведомила 2 седмици преди полета, че той се отмяна, нямаме право на обезщетение. Компанията има 6 седмици за отговор относно обезщетението на нашите пътници, ако това не се случи, може да се обърнат с жалби и към Европейския потребителски център

Обезщетението е за неудобствата, причинени за отделни разходи и новия полети, който ще е по-скъп при положение, че остават по-малко от 2 седмици до полета ни.

Трябва да се публикува сега и графикът на отпуските на пилотите заради който се отмениха толкова много полети, обясни още Арсенов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев ще изнесе реч  на 72-та сесия на Общото събрание на ООН
Румен Радев ще изнесе реч на 72-та сесия на Общото събрание на ООН
Педагогическият съвет на гимназията в Садово решава по случая с побоя над учител
Педагогическият съвет на гимназията в Садово решава по случая с побоя над учител