61-ва церемония на наградите "Грами" се състоя в Лос Анджелис. Наградите имат 84 категории. Присъжда ги американската Национална звукозаписна академия. Кои са големите победители и някои от по-любопитните моменти - вижте...

На бляскава церемония в Лос Анджелис наградата "Грами" за албум на годината бе присъдена на кънтри певицата Кейси Мъсгрейвс.

Кейси Мъсгрейвс: О, господи! Дори не знам какво да кажа. Благодаря, че ме подкрепихте. Нямаше да имам нищо без песните.

Чайлдиш Гамбино е победителят в категориите запис и песен на годината. Песента на Гамбино е първото хи-хоп парче, което получава това отличие, макар самият изпълнител да не присъства на церемонията в Лос Анджелис.

Британската певица Дуа Липа получи "Грами" за най-добър нов изпълнител, а Карди Би за най-добър рап албум. Лейди Гага спечели три статуетки.

А Ариана Гранде взе първото "Грами" в кариерата си, но не успя да го получи лично, защото също не присъстваше в залата.

Дуа Липа: За мен е чест да бъда номинирана, заедно с толкова много невероятни изпълнителки. Мисля, че тази година наистина се засилихме.

Това издание на наградите "Грами" бе доминирано от дамското присъствие. Водеща на церемонията бе певицата Алиша Кийс, а на сцената изненадващо се появи бившата първа дама на САЩ Мишел Обама.

Мишел Обама, бивша първа дама на САЩ: Независимо дали харесваме кънтри, рап или рок, музиката ни помага да споделяме.

Даяна Рос излезе на сцената на музикалните награди за вдъхновяващо изпълнение на два от класическите си хитове в чест на предстоящия ѝ 75-годишен юбилей. Певицата бе представена от внука си и бе облечена в рокля от ярко червен шифон.

Връчиха наградите "Грами"

Връчиха наградите "Грами"

61-ва церемония на наградите "Грами" в Лос Анджелис. Песента "This is America" на Чайлдиш Гамбино спечели наградата "Грами" за песен на годината.