Александър Манолев, Младен Маринов и Петя Аврамова са кандидатурите за нови министри на транспорта, вътрешните работи и регионалното развитие.


Предложеният за вътрешен министър Младен Маринов в момента е главен секретар на МВР. Няколко години преди това е директор на Столичната дирекция на вътрешните работи, където е започнала кариерата му. Завършил е Академията на МВР, a по-късно и право в УНСС.

Министерските оставки влизат в НС, премиерът обяви имената на новите министри

Министерските оставки влизат в НС, премиерът обяви имената на новите министри

В четвъртък внасяме трите оставки в парламента. Политическата отговорност трябва да се понесе. Това каза премиерът на брифинг след Коалиционния съвет...

За министерското кресло в Транспортното министерство е номиниран Александър Манолев, който сега е заместник-министър на икономиката. Във второто правителство на Борисов също беше заместник-министър с ресор "туризъм", по-късно оглави Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Завършил е в британския University College London.

След коалиционния съвет: Управляващата коалиция остава

След коалиционния съвет: Управляващата коалиция остава

Управляващата коалиция между ГЕРБ и Обединените патриоти остава. Това стана ясно след близо 4-часовото заседание на коалиционния съвет в сградата на М...

За министър на регионалното развитие е предложена инженер Петя Аврамова, която е депутат вече трети мандат. Тя е и областен координатор на ГЕРБ във Враца. Била е заместник- кмет на града и председател на Общинския съвет. Аврамова е била кандидат за кмет, излъчен от ГЕРБ, но не печели изборите. Главният й ресор в общината бил устройството на територията и общинската собственост. Най-големият й проект в Общината е водния цикъл на града, на стойност повече от 136 млн. лв. Преди да влезе в Общината, Петя Аврамова се занимавала със собствен бизнес - проектантска фирма.

© БНТ