НОВИНИ

Кои са книгите, които е добре да си прочел до 18?

В националната кампания "18 книги за вашето литературна пълнолетие" на в-к "24 часа" в продължение на месеци 32-ма интересни и известни българи, събрани в специално жури, предлагаха своите списъци. Това са книги, които е добре човек да е прочел когато става на 18 години и навлиза в зрелостта, нищо, че не са в учебните програми.

bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 14.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Списъкът с 18-те вече е готов. В него са включени и заглавията, които са спечелили вота на читателите на вестника. Днес следобяд ще бъде обявен пълният списък. Повече за него разкри в студиото на "Денят започва" главният редактор Борислав Зюмбюлев.

На първо място в класацията е "Малкият принц". Целта на инициативата е била да се въплъти разбирането, че не можем да очакваме всичко, което трябва да знае и да разбира един млад човек да бъде налято насила през учебната програма.

"Ние смятаме, че ако си на 18 години или на 20, ти трябва да разбираш света около себе си, да разбираш когато се шегуват с тебе, да разбираш метафори, изобщо да разбираш писмения говор", каза Зюмбюлев. Общо по темата са коментирали и споделяли около 1.8 милиона души. "Зрелостта се постига не само с това, което се преподава в училище, трябва сам да се развиваш и четенето е чудесна форма това да се случва", заяви главният редактор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Значителен спад на насилието в Сирия
Значителен спад на насилието в Сирия
В кадър: Като една или историята на един отбор
В кадър: "Като една" или историята на един отбор