НОВИНИ

Кои са момчетата, които нападнаха таксиметров шофьор в Ямбол?

В училището на двамата младежи, простреляли таксиметровия шофьор, са в шок и никой не може да си обясни случилото се. Те са известни като добри спортисти, но и като много добри ученици. Какъв е профилът на двете момчета разказва Румяна Стефанова.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
08:40, 14.12.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

В ямболското спортно училище една от основните теми на разговор е случилото се нападение над таксиметров шофьор от двама възпитаници на учебното заведение. Всички търсят логично обяснение за случилото се и отключената агресия.

Диана Иванова, класен ръководител на Симеон: Симеон за мен е добро дете, отличник, шампион. Никога не ми е създавал проблем - нито на мен, нито на колегите. Нито в часовете, нито след часовете. Последният ми разговор беше в понеделник. Никога по никакъв повод не е имало нищо лошо в това дете. Няма причини, поради които да се съмнявам в него.
Тодорка Димитрова, класен ръководител на Костадин: Обгрижван е от родителите си, но понякога проявява нетактичност спрямо тях. И разбира се това рефлектира в поведението му спрямо нас, колегите. Опитва да спестява някои истини, докато за тренировките е всеотдаен. Не е проявявал агресия спрямо съучениците си.
Ваня Борова, преподавател: Има нещо, което се е случило и се е пречупило някъде. Нямаше индикации за такова нещо. За мен е шокиращо и нямам обяснение. Гаранция ли е какво ще му сложат в питието в някое заведение?
;

Между треньори и учиеници в спортното училище има изградено доверие. Веднага след инцидента в понеделник момчетата са се обадали на треньора си.

Ангел Димов, треньор по бокс: За мен момчетата са добри хлапета. Коцето е по-палавият, но чак толкова - това е абсурдно. Не бих предположил, че са способни на нещо такова. Костадин ми се обади от телефона на Симеон. Беше доста уплашен. Вика ми, „Бат Ачо, ела. Симеон е наръган. Моля ти се, ела“. И аз му казах да се обадят на полиция и линейка и че ще дойда. И аз звъннах на 112.

Сред учениците на ямболското спортно училище няма прояви на агресия, категорични са от учителския състав.

Дичо Тодоров, помощник-директор на СУ „Пиер дьо Кубертен“: В нашето училище децата са по-буйнички, адреналинът е по-висок и по този начин те осъзнато или неосъзнато понякога правят грешки.

След инцидента от педагогическия състав на училището разговарят с възпитаниците си и приемат допълнителни мерки да не се допуска агресивно поведение по време на часове и тренировки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ и БСП смятат, че  ще успеят да гласуват антикорупционния закон
ГЕРБ и БСП смятат, че ще успеят да гласуват антикорупционния закон
Първокласни бойци мерят сили на ринга
Първокласни бойци мерят сили на ринга