НОВИНИ

​Кои са носителите на тазгодишните "Сезар"-и?

Жак Одиар спечели „Сезар“ за най-добър режисьор за филма "Братята Систърс“ (The Sisters Brothers), а Ксавие Льогран спечели наградата за най-добър филм.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:46, 23.02.2019
Чете се за: 01:02 мин.
Още

Ксавие Льогран е развълнуван. Неговият филм, "Попечителство" спечели „Сезар“ за най-добър филм в петък вечер, пише френският "Льо Поан". Пълнометражният игрален филм получи четири награди „Сезар“, включително и за най-добра актриса, присъдена на Леа Друкер. Режисьорът на филма за домашното насилие, подчерта по време на церемонията, че "е време да помислим" за жертвите "на ден, различен от 25 ноември", международния ден за борба срещу насилието срещу жени. Филмът бе също удостоен със „Сезар“ за най-добър монтаж и най-добър сценарий.

Леа Друкер бе коронясана за най-добра актриса за ролята си на крехка, но смела майка във филма на Ксавие Льогран. Много развълнувана, 47-годишната актриса призова да се противопоставяме на насилието и отдаде почит на жените, които са в положението на Мириам, героинята на филма, както и на активистките феминистки.

66-годишният режисьор Жак Одиар получи „Сезар“ за най-добър режисьор за филма "Братята Систърс“, френско-американски уестърн с Хоакин Финикс, Джейк Гиленхал и Джон Райли. "Аз съм развълнуван (...) Възхищавам се на моите колеги и моите колежки. Ако правя кино, това е, защото вие го правите", каза, получавайки наградата си режисьорът, вече няколко пъти награждаван със „Сезар“, от които два пъти - със „Сезар“ от най-добър режисьор.

Алекс Лутц спечели наградата „Сезар“ за най-добър актьор за ролята си във филма "Ги", който той също и режисира. Лутц „се състарява“ с 30 години, за да се въплъти в образа на един някога знаменит вариететен изпълнител. "Много съм впечатлен (...) от всяка спирала и всяка вдлъбнатина на този „Сезар“ ме кара да мисля за пътя, който трябва да следвам", каза той, при получаване на наградата.

По време на 44-та церемония по връчване на наградите на Френската академия за филмово изкуство, с почетен „Сезар“ бе удостоен американският актьор Робърт Редфорд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Джерман блокираха Е-79 заради бъдещото депо за отпадъци
Жители на Джерман блокираха Е-79 заради бъдещото депо за отпадъци
Затруднено е движението на влаковете по направлението София - Мездра
Затруднено е движението на влаковете по направлението София - Мездра