НОВИНИ

Кои са победителите на наградите "Брит"?

Нощ на хубава музика от Острова и на силни политически послания - такива бяха тазгодишните награди "Брит", които тази нощ бяха раздадени в Лондон. Шотландският певец Луис Капалди и рапърът Дейв са големите победители на вечерта.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
12:41, 19.02.2020
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Емоции на сцената и сред публиката - 40-то юбилейно издание на най-престижните европейски музикални награди не разочарова зрителите си. Това беше нощта на Луис Капалди и Дейв. Шотландският изпълнител спечели в категорията за песен на годината и за нов изпълнител. Освен, че зарадва с изпълнение на песента си, Капалди излезе на сцената на O2 Арена последователно с бутилка бира и с бутилка вино в ръка.

Всички погледи, обаче, бяха насочени към лондонския рапър Дейв, който е носител на приз за албум на годината. Дейв избра да промени текста на песента си и да критикува премиера Борис Джонсън.

Дейв, певец: Това е расизъм, дори да не се усеща по този начин. Истината е, че премиерът ни е истински расист. Казват ни "трябва да сте благодарни, че не сме чак такива расисти".

Без изненади, наградата за чуждестранен изпълнител отиде при Били Айлиш, която за първи път изпълни на живо песента си към новия филм за Джеймс Бонд.

Били Айлиш, певица: Напоследък усетих много негативна енергия насочена към себе си, но когато се качих на сцената и видях всички тези усмивки, трогнахте ме. Благодаря!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима задържани при операция на жандармерия и прокуратура в Сливенско
Трима задържани при операция на жандармерия и прокуратура в Сливенско
Във Варна протестират заради продажбата на спасителния кораб Перун
Във Варна протестират заради продажбата на спасителния кораб "Перун"