Стана ли ясно кои са най-големите проблеми в сферата на сигурността и МВР - това коментира в "Денят започва" националният координатор на партия "Атака" и бивш главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По думите му, на вота не са се чули политически мотиви, на практика изобщо не е имало такива, а най-конструктивното е, че депутатите от управлението не са влезли в този "кален дебат" и се е стигнало до отправна точка за дебат в сектор сигурност.

Според Лазаров, проблемите са много по-дълбоки, те са системни и именно това не се е чуло по време на дебатите в парламента.

Светлозар Лазаров: Управлението в МВР е на една година, те направиха най-важните стъпки, от тук нататък трябва спокойствие, баланс и силен подход.
Депутатите отхвърлиха втория вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"

Депутатите отхвърлиха втория вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"

Мнозинството депутати отхвърлиха втория вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", внесен от левицата заради провал в сектор "Сигурност". 131 депутати...

Според бившия главен секретар, проблемите трябва да се решават в един прогнозируем план.

И още - за проблема с мигрантите и увеличението на цените на тока и парното, вижте целия разговор със Светлозар Лазаров във видеото!