НОВИНИ

Кои са Вашите фаворити за Оскар?

Днес Американската филмова академия ще раздаде престижните статуетки за 88-и път. Оскарите ще се връчат в 24 категории. Вижте кои са най-важните номинации. Можете да участвате в нашето допитване и да гласувате за това кой филм или актьор трябва да спечели Оскар.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
18:31, 28.02.2016
Чете се за: 01:37 мин.
Още
Кои са Вашите фаворити за Оскар?

Борбата за статуетката за "Най-добър филм" на 88-годишните награди Оскар е много ожесточена. Специалистите дават изравнени шансове на "Завръщането" и "Спотлайт".

"Завръщането" на мексиканския режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту, с участието на Леонардо ди Каприо, получи 12 номинации и до момента е завоювала 59 отличия, включително за най-добър игрален филм на "Златен глобус" и BAFTA.

Филмът, който може да го измести е журналистическата драма "Спотлайт" с Майкъл Кийтън, Марк Ръфало и Рейчъл Макадамс в главните роли. Биографичната лента на Том Маккарти разказва разкриването на големия скандал с масово блудство над деца от служители на католическата църква в Бостън от вестник "Бостън глоуб". Филмът вече спечели отличието на критиците за най-добър филм.

Другата лента, която има добри шансове за успех, е "Големият залог" на Адам Маккейн. Рeжисьорът е събрал звезден актьорски състав в лицето на Крисчън Бейл, Стив Керъл, Райън Гослинг и Брад Пит. Те са четирима финансисти, които предсказват световната финансова криза.

Останалите номинирани за най-добър филм са без реални шансове за победа - "Лудият Макс: Пътят на яростта", "Стаята" и "Марсианецът" , "Бруклин" и "Мостът на шпионите".



;

Що се отнася до фаворита за спечелване на Оскар за "Главна мъжка роля", то това е Леонардо Ди Каприо. Превъплъщението му в "Завръщането" като трапера Хю Глас, оцелял след нападение на мечка в тундрата, вече беше отличено с много други награди като "Златен глобус" и "БАФТА".

Негови конкуренти са Мат Деймън за "Марсианецът", Брайън Кранстън за биографичния филм "Тръмбо" посветен на холивудския сценарист Далтън Тръмбо, Майкъл Фастбендер, който се превъплати в ролята на Стив Джобс в документалния филм на режисьора Дани Бойл и Еди Редмейн, оценен високо заради метаморфозата си в жена в "Момичето от Дания".


;

Битката при дамите също е предрешена. 26-годишната Бри Ларсън е фаворитка заради ролята си в драмата "Стая". Букмейкърите ще бъдат изненадани, ако спечели някоя от другите номинирани - Кейт Бланшет, Дженифър Лорънс, Шарлот Рамплинг или Соуръс Ронан.


;

В категорията за поддържаща мъжка роля са фаворити британците Крисчън Бейл и Марк Райлънс, както и Силвестър Сталоун за превъплъщението му като Роки Балбоа в "Крийд: Сърце на шампион". В същата категория при дамите експертите очакват победа на Алисия Викандър, която играе съпругата на трансексуалния Лили Елба в "Момичето от Дания". Конкурентки са й Руни Мара в ролята на продавачка, която се влюбва в омъжена жена в „Карол" и на Кейт Уинслет за участието й в „Стив Джобс".



;

В категорията за режисура безспорен победител се очаква да бъде Алехандро Гонсалес Иняриту за "Завръщането". Това ще му е втори пореден Оскар, след като миналата година спечели отличието с "Бърдмен". Букмейкърите не пренебрегват и работата на Джордж Милър за "Лудият Макс: Пътят на яростта", на Адам Макей за "Големият залог", на Том Макарти за "Спотлайт" и на Лени Ейбрахамсън за "Стаята".

Вижте пълния лист с номинациите в сайта на Оскарите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Струпването на мигранти в Гърция продължава
Струпването на мигранти в Гърция продължава
Избелването на Оскарите. Какво да очакваме на церемонията тази вечер
"Избелването" на Оскарите. Какво да очакваме на церемонията тази вечер