НОВИНИ

Кои ще са министрите в новия кабинет "Борисов 3"?

Очаква се днес да станат ясни имената на министрите от новия кабинет на Бойко Борисов. Преди час в централата на ГЕРБ влязоха съпредседателите на Обединените патриоти Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:07, 03.05.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Преди час тук влязоха и предполагаемите министри от бъдещия кабинет. Очаква се до няколко часа да има пълен списък с имената. Твърдо в новото правителство ще има трима вицепремиери - Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Красимир Каракачанов, който ще поеме и военното министерство. Валери Симеонов също би трябвало да бъде вицепремиер, който да отговаря за демографската криза, но дали се е съгласил, защото е имало някакво колебание, ще разберем по-късно днес.

Обединените патриоти ще управляват Министерството на икономиката чрез Емил Караиванов - шеф на Агенцията по приватизация, както и екоминистреството, което би трябвало да бъде оглавено от Нено Димов, който по времето на Иван Костов е бил зам.-министър на екологията. В МВР ще влезе Валентин Радев - бивш зам.-министър на отбраната. Външно министерство поема бившият правосъден министър Екатерина Захариева, а в Министерството на правосъдието влиза бившият председател на НС Цецка Цачева, която остана извън парламента заради преференции.

В енергетиката остава Теменужка Петкова, а в социалното министерство се очаква да влезе шефът на НОИ Бисер Петков, който беше назначен по време на предишното правителство на Бойко Борисов. За здравеопазването най-вероятно ще отговаря шефът на ВМА Николай Петров.

В туризма ще остане старият познат министър Николина Ангелкова, в регионалното министерство няма да бъде вече Лиляна Павлова, а Николай Нанков, който досега е бил нейн заместник, във финансовото министерство остава Владислав Горанов, в транспорта - Ивайло Московски, за културното министерство все ще не е ясно кой ще го оглави, но няма да е Вежди Рашидов, а най-вероятно негов заместник - Боил Банов, който е бил дългогодишен шеф на Хасковския театър, в образованието - сегашният главен секретар Красимир Вълчев, а в спорта - познатият министър Красен Кралев. Какъв ще е окончателният списък и дали това ще са наистина имената, ще разберем по-късно днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обезвредиха авиобомбата, открита в Пловдив
Обезвредиха авиобомбата, открита в Пловдив
Национален форум по дебати във Варна
Национален форум по дебати във Варна