НОВИНИ

Кои ще са шаферите на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл?

Три дни преди сватбата на принц Хари и Меган Маркъл отпадат още въпросителни около събитието. Както вече ви съобщихме - бащата на младоженката най-вероятно няма да присъства - според последната информация заради необходимост от сърдечна интервенция в болница. Ясно е вече кои ще са шаферите - сред тях, разбира се, племенниците на принц Хари - Джордж и Шарлот.

Невена Бонева
от Невена Бонева
20:44, 16.05.2018
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Шаферите ще са шест момиченца и четири момченца на възраст от две до седем. Централни фигури в групата ще бъдат двете по-големи деца на принц Улиям и Кейт - четиригодишният Джордж и тригодишната Шарлот, които вече имат опит от сватбата на леля си Пипа Мидълтън. Фенове, вече заели места край замъка Уиндзор, са във възторг.

Скай Ландън - фен от Бирмингам: Шарлот вече е организирана, когато се появи след раждането на принц Луи, вече поздравяваше хората. Джордж е малко свенлив, но за тях ще е фантастично да са тук.

На място са и част от чуждите журналисти, които ще отразяват сватбата. Те дават свои обяснения за огромния интерес по света.

Мария Антонела Колинс - журналист от Мексико: Ние обичаме приказките, за латиноамериканците в този момент това е особено важно. А това, че жена без аристократично потекло ще стане принцеса значи, че независимо от произхода си можеш да бъдеш принцеса.
Анджела Бишъп, тв редактор, Австралия: В момент, когато по света виждаме толкова лоши събития, според мен всеки жадува за някаква добра новина.

В Уиндзор в събота се очаква да се стекат 100 000 души. Железниците осигуряват повече влакове. Местните власти издадоха и здравни инструкции към гостите и жителите на града - да пият течности, ако приемат лекарства, да не ги забравят и да помнят, че болниците ще са отворени.

А ликовете на двамата влюбени освен на витрини и сувенири, се появиха и интерпретация на художник на графити върху стена на пивоварна, която продава посветена на тях бира. Заведение в града пък вече предлага Мегхаричино с образа на двойката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сергей Станишев очаква срещата на върха да даде ясен знак за Западните Балкани
Сергей Станишев очаква срещата на върха да даде ясен знак за Западните Балкани
Пуснаха журналисти през централния вход на паметника на Бузлуджа
Пуснаха журналисти през централния вход на паметника на Бузлуджа