Три дни преди сватбата на принц Хари и Меган Маркъл отпадат още въпросителни около събитието. Както вече ви съобщихме - бащата на младоженката най-вероятно няма да присъства - според последната информация заради необходимост от сърдечна интервенция в болница. Ясно е вече кои ще са шаферите - сред тях, разбира се, племенниците на принц Хари - Джордж и Шарлот.

Шаферите ще са шест момиченца и четири момченца на възраст от две до седем. Централни фигури в групата ще бъдат двете по-големи деца на принц Улиям и Кейт - четиригодишният Джордж и тригодишната Шарлот, които вече имат опит от сватбата на леля си Пипа Мидълтън. Фенове, вече заели места край замъка Уиндзор, са във възторг.

Скай Ландън - фен от Бирмингам: Шарлот вече е организирана, когато се появи след раждането на принц Луи, вече поздравяваше хората. Джордж е малко свенлив, но за тях ще е фантастично да са тук.

На място са и част от чуждите журналисти, които ще отразяват сватбата. Те дават свои обяснения за огромния интерес по света.

Мария Антонела Колинс - журналист от Мексико: Ние обичаме приказките, за латиноамериканците в този момент това е особено важно. А това, че жена без аристократично потекло ще стане принцеса значи, че независимо от произхода си можеш да бъдеш принцеса.
Анджела Бишъп, тв редактор, Австралия: В момент, когато по света виждаме толкова лоши събития, според мен всеки жадува за някаква добра новина.

В Уиндзор в събота се очаква да се стекат 100 000 души. Железниците осигуряват повече влакове. Местните власти издадоха и здравни инструкции към гостите и жителите на града - да пият течности, ако приемат лекарства, да не ги забравят и да помнят, че болниците ще са отворени.

А ликовете на двамата влюбени освен на витрини и сувенири, се появиха и интерпретация на художник на графити върху стена на пивоварна, която продава посветена на тях бира. Заведение в града пък вече предлага Мегхаричино с образа на двойката.

© БТА