Малко преди очакваното откриване на ски писта на Витоша, неизвестни лица откраднаха кабели от машините за сняг. От дружеството „Витоша ски“ подозират, че кражбата е саботаж. Инцидентът е станал между 1 без 10 и 1 и 30 в нощта на 27 декември. Крадците...

Малко преди очакваното откриване на ски писта на Витоша, неизвестни лица откраднаха кабели от машините за сняг. От дружеството „Витоша ски“ подозират, че кражбата е саботаж.

Инцидентът е станал между 1 без 10 и 1 и 30 в нощта на 27 декември. Крадците са задигнали захранващи и информационни кабели и куплунги, без които машините за изкуствен сняг не могат да работят. От „Витоша ски“ смятат, че това е опит за саботаж на ски сезона на Витоша, защото материалната стойност на кабелите не е голяма.

Според Радослав Пеев крадците са били добре запознати как се демонтират кабелите и са разполагали с необходимите инструменти.

„По тези кабели и в момента тече, на останалите оръдия тече 380 волта ток. Говорим тук за едно преднамерено и добре планирано нападение, защото мога само да го окачествя като нападение“, каза Пеев.

Охранителни видеокамери са заснели нощните крадци.

Радослав Пеев: „Лица не се виждат, но се виждат достатъчно добре някои неща“.

Записите са предадени в полицията. От МВР казаха за БНТ 2, че по случая е образувано досъдебно производство.

А материалните щети няма да попречат на старта на ски сезона на Витоша.

Пеев: „Взели сме мерки така че в близките дни ще посрещнем застудяването, дългоочакваното застудяване с всички оръдия налични и ще успеем да заснежим възможно най-скоро писта Витошко лале, така че да дадем старт на ски сезона“.

Очаква се пистата Витошко лале да бъде открита до 10 дни.