НОВИНИ

Кола се блъсна в автобус с ученици

Тежка катастрофа стана тази сутрин по пътя Варна - Бургас, на последния завой до Приселци. Лек автомобил се блъсна в автобус с ученици, няма пострадали деца, но жената, която е шофирала колата, е починала на място.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Светлана Ганчева
11:55, 19.01.2017
6725
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Катастрофата е станала на почти прав пътен участък - последният завой от Варна към Приселци е плавен и безопасен, стига пътят да не е покрит с киша. Тази сутрин обаче, два часа след катастрофата, беше точно така. 61-годишна жена с Хонда се блъска в автобуса Неоплан, който е возел 25 деца към училището в Приселци. Три от децата в автобуса са откарани в болница Света Анна във Варна, прегледани са и са се прибрали вкъщи. Според дежурния лекар те са били без сериозни травми, повече уплашени от инцидента. Жената е загинала на място, има непотвърдени данни, че отивайки на работа, тя е качила и още един човек от селото, но засега той не е открит. Според съпруга ѝ, повикан на мястото на катастрофата, зле почистеният път е една от причините за тежкия инцидент.

Енчо Дянков: "След първоначален оглед на мястото на катастрофата, Хондата беше откарана от полицията, следствените действия продължиха и след отварянето на едното платно на пътя. Предстои да се изясни какви са точните причини за катастрофата, завършила със смърт, но състоянието на пътя вероятно ще е една от тях.

В момента в региона няма затворени пътища от първокласната и второкласната мрежа, "Хемус" и "Черно море" са отворени за всички коли. Има ограничения по пътя Дългопол - Айтос и Варна - Оброчище за тежкотоварни автомобили. За всички коли са затворени пътищата Кривня-Неново, Ветрино-Калиманци и Баир Баши - Кичево. Препоръчва се пътуването от Шумен за Варна да става по автомагистрала „Хемус". От автогарата автобуси ще пътуват само по проверени пътища, тъй като обстановката по пътищата е динамична.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реакции на политическите сили след полагането на клетва на Румен Радев
Реакции на политическите сили след полагането на клетва на Румен Радев
Георги Първанов препоръча на Радев по-ясно да очертае основните приоритети
Георги Първанов препоръча на Радев по-ясно да очертае основните приоритети