НОВИНИ

Кола се обърна в археологически обект в Пловдив

Младеж от Пловдив заби колата си в един от големите археологически обекти в града - Източната порта. Инцидентът е станал късно снощи. В автомобила са пътували още три момчета. Няма ранени и пострадали. Колата все още стои по таван сред археологическите останки. Гледката се превърна в атракция за туристите в подножието на Стария град.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Николай Райшинов
14:56, 05.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Свидетел: Четирима са били, каскадьори. И как е направил завоят и хоп и са излезнали без нито една драскотина. Ей това е Божа работа

„Каскадьорите“ вероятно са карали с несъобразена скорост или са правили така наречените дрифт каскади - полуконтролирано занасяне на задницата на автомобила. Така петнадесетина минути преди полунощ са се врязали в металните заграждения на Източната порта, които лесно са се счупили под тежкия автомобил. Самият автомобил се е обърнал по покрив и е пренощувал на това място.

Дядото на едното от момчетата заяви пред нашата камера, че не знае дали провинилите се имат книжки.

Веднага след инцидента са пристигнали полиция и пожарна, виновните за инцидента са разпитани. Разследването е приключило, все още не е ясно кога автомобилът ще бъде изнесен от разкопките, нито дали има повредени археологически обекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел поиска от ЕС решителна позиция за членството на Турция в Съюза
Меркел поиска от ЕС решителна позиция за членството на Турция в Съюза
Нова силна буря застрашава карибските острови и югоизточната част на САЩ
Нова силна буря застрашава карибските острови и югоизточната част на САЩ