НОВИНИ

Кола се вряза в автобусна спирка в Банкя, загина възрастна жена

Пореден тежък инцидент на пътя беляза днешния ден. 19-годишен шофьор се вряза в автобусна спирка в Банкя и уби 82-годишна жена, която чакала автобуса. Инцидентът е станал около 9 и половина сутринта. Водачът бил правоспособен и няма други нарушения. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
19:03, 07.07.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Вероятна причина за инцидента е каране с несъобразена скорост. 19-годишният шофьор губи контрол върху автомобила на завоя преди спирката и се врязва в нея.

комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция": Той не успява да вземе завоя и блъска жената, тя загива на място, а той спира на около 15 м. след мястото на катастрофата, тогава успява да спре автомобила. Предстои да бъде разпитан и да каже какво е станало. Не е дал обяснение, просто е бил в състояние, в което не е можел да изкоментира какво се е случило.

Високата скорост не е необичайна за Банкя, казват хората от града.

- Как карат шофьорите тук?

- Ами доста бързичко. Откакто направиха асфалта и вече има хубав път, защо да не забързаме темпото? Не се съобразяват, според мен.

От Пътна полиция - София допълниха, че само за месец са наложени над 200 глоби за превишена скорост. Комисар Тенчо Тенев допълни, че всеки ден се съставят най-малко десет акта. Според жителите на Банкя обаче, не само високата скорост е причина за инциденти като този. Те смятат, че катастрофите могат да се избегнат, ако има навеси на спирките, както и обезопасителни колчета пред тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Костов: Намалявайки площта на пожарите спасяваме нашата природа
Георги Костов: Намалявайки площта на пожарите спасяваме нашата природа
Спомен за художника Георги Ковачев
Спомен за художника Георги Ковачев