НОВИНИ

Кола се вряза в къща в Габрово, шофьорът е загинал

Тежък пътен инцидент в Габрово отне човешки живот и за малко не стана причина за смъртта на цяло семейство. Катастрофата е станала тази нощ, заради несъобразна скорост, водачът на лек автомобил се врязал в първия етаж на къща в центъра на града. 43-годишният мъж е починал на път за болницата, а семейството се е разминало със силен шок и сериозни щети. Жители на квартала сигнализираха в "По света и у нас", че това не първият подобен инцидент, но институциите не предприемат никакви мерки за обезопасяването на участъка.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
18:09, 29.04.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Стоян Дачев разказва, че около полунощ къщата му се разтресла и тока спрял. Минута по-късно семейството разбрало, че в стаите на първия етаж буквално е влетял автомобил.

Стоян Дачев – потърпевш: Излязохме и видяхме един автомобил, който се беше забил на това място. Километража беше заспал на 95-100 километра някъде. Това са офиси на нашата фирма. Ако беше станал през деня точно там седи секретарката, бюрото ѝ е точно зад тази касета.

Водачът на автомобила издъхнал на път за болницата. Участъкът е опасен, категорични са хората в Габрово. Освен кръстовище в района има дере с река и сгради. Никой не спазва ограниченията, за това хората искат общината да постави "легнали полицаи".

Иван Асенов: Кръстовището е опасно, защото през седмица тука стават катастрофи.

Светослав Стоев: Нощно време не мога да ви кажа какъв ужас е, щом чуя изсвирване на спирачки и аз се изправям вече на кътни зъби.

Асен Кушлев: Един от последните инциденти беше в къщи. Аз лично съм имал случай, в който вървя тука по тротоара, при дъжд кола се поднесе, но просто се завъртя в обратната посока и не дойде при мене.

От полицията в Габрово заявиха за "По света и у нас", че тепърва ще се прави анализ и оценка на района и дали наистина се налага допълнително обезопасяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24-часов режим на тишината в Сирия
24-часов "режим на тишината" в Сирия
Цветна фиеста в Бургас
Цветна фиеста в Бургас