Кола се вряза в резервоар за газ на бензиностанция в столичния квартал "Младост". Сблъсъкът предизвика изтичане на газ. Наложи се частично отцепване на бул. "Цариградско шосе".

Сигнал за инцидента е подаден малко след 14 часа.
Тодор Бързилов, ГД "Пожарна безопасност и защита на населението": Вследствие на ПТП беше нарушена херметичността на цистерната за пропан-бутан. Започна изтичане на газ.

В резервоара е имало около 5 тона газ. След удара е спукан кран.

Красимир Димитров, Столична община: Той е спукан, около 2 сантиметра е спукана тръбата.

На мястото пристигат 4 екипа на пожарната. За да се предотврати евентуален взрив, полицията отцепва част от "Цариградско шосе" в посока Пловдив. За кратко по булеварда и в локалното платно беше спряно и движението на градския транспорт.

Красимир Димитров: Предприехме действия Столичната община с Центъра за градска мобилност да направим локалното платно подходящо за движение на градския транспорт, в който да изкараме хората от спирките, да ги вкараме в автобусите и в тролеите.

Екипи на пожарната проверяваха дали около жилищните блокове до бензиностанцията нивата на пропан-бутан във въздуха са завишени.

Красимир Димитров: Уредите показват, че в съседство няма такова. Значи е на облак. В зависимост от ветровете - върви нанякъде.

На място пристигна цистерна, в която да бъде източен пропан-бутанът от повредения резервоар. Експертите обаче са преценили, че е опасно да я използват, затова оставили газа да изтече.

Красимир Димитров: То вече и налягане няма в резервоара. Така, че ще си изтече.

Около 17 ч. движението по "Цариградско шосе" беше възстановено. Причините за инцидента се изясняват.

Теч на газ след катастрофа затвори част от "Цариградско шосе"

Теч на газ след катастрофа затвори част от "Цариградско шосе"

Временно е спряно движението в участъка от кръговото кръстовище на 4-ти километър до разклона за бул. "Брюксел" посока изход, съобщиха от МВР.