Световните финансови пазари последваха рекордното покачване на Уолстрийт снощи. Азиатските борси са в подем. След коледната почивка днес европейските фондови борси откриха търговия с повишаване на основните индекси. Този контраст със срива отвъд океана в началото на седмицата се дължи на успокояващи новини от Вашингтон. Уолстрийт обаче започна днешната сесия с нов спад.

Нюйоркската фондова борса се люшка между крайности в последните дни на годината. След рухването на Дау Джоунс в понеделник, вчера промишленият индекс отбеляза най-големия ръст за една сесия в историята - с над 1000 пункта, а днес се срина с 300.

Зрелищно поскъпване на акциите на Уолстрийт

Зрелищно поскъпване на акциите на Уолстрийт

Зрелищно поскъпване на акциите беляза закриването на вчерашната сесия на Уолстрийт. През последните дни имаше рязък спад на борсовите индекси, което д...

Сред факторите за това колебание са нападките на американския президент Доналд Тръмп срещу председателя на Управлението за федерален резерв Джером Пауъл и опасенията, че той ще бъде уволнен. Това няма да стане, увери шефът на екипа от икономически съветници на Тръмп.

Отчетоха спад на борсите след критики на президента Тръмп към Федералния резерв

Отчетоха спад на борсите след критики на президента Тръмп към Федералния резерв

Силен спад на азиатските борси в края на днешната търговия. Причината е понижението на котировките на Уолстрийт. Тенденцията беше отчетена след остри...

Постът на шефа на Фед не е застрашен, увери пред журналисти икономическия съветник на Доналд Тръмп Кевин Хасет.

Кевин Хасет каза също, че частичното затваряне на правителството няма да засегне икономиката. Пазарът се влияе и от търговската криза между САЩ и Китай. Правителството в Пекин съобщи, че екипи от двете страни се консултират по телефона и уговарят среща за януари. Но ситуацията на борсите остава несигурна. Анализатори отдават това и на поведението на президента Тръмп.