НОВИНИ

"Коледа по никое време" в помощ на деца в риск

В разгара на лятото фондация "За Нашите Деца" започва кампанията "Коледа по никое време", която цели да насърчи индивидуалното дарителство у нас. Чрез програмата Re:Дарител всеки може да подкрепи децата в риск. БНТ е партньор на инициативата.

bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 09.08.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Малките, но регулярни дарения могат да създадат стабилна и щастлива среда за всяко дете. Данните показват, че само 10 лева, дарявани ежемесечно в продължение на една година, биха могли да осигурят 6 посещения при рехабилитатор на дете с увреждане или трудности в развитието.

;

В каузата са убедени и много от популярните български лица, които обявиха своята подкрепа за проекта и станаха нейни посланици. Сред тях са Ана Пападополу, Благой Цицелков, Георги Тошев, Захари Бахаров, Йоана Буковска, Йоанна Драгнева, Калин Вельов, Магдалена Малеева, Орлин Павлов и Сесил Каратанчева.

Благой Цицелков, журналист в БНТ: "Трябва ли да има специален повод, за да проявим загриженост и щедрост? Помощта не се измерва в количество. А в постоянство. Редовното дарителство е по възможностите на всеки от нас. Дори една наглед малка сума, но изпращана редовно е ключ към промяната."
;

Всеки, който иска да се включи в кампанията Re:Дарител, може да го направи онлайн.

През последните 25 години фондация "За Нашите Деца" неотлъчно следва своята мисия всяко дете да прекара първите и най-важни години от своя живот в семейна среда, а не в изолацията на социалните домове. Над 10 000 са децата и семействата, подкрепени от фондацията през този период.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оградата на варненската Дупка с нова визия
Оградата на варненската Дупка с нова визия
Катар премахва входните визи за гражданите на 80 държави
Катар премахва входните визи за гражданите на 80 държави