НОВИНИ

Коледа в затвора

Да празнуваш Коледа без близките си и в килия в един бразилски затвор едва ли е сред най-приятните преживявания, но на това място са намерили начин да разведрят атмосферата.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:26, 17.12.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Така изглеждат коридорите и килиите в този женски затвор в Рио де Жанейро. И тази година тук са спазили традицията - да украсят с подръчни материали. В употреба влиза всичко - пластмасови шишета, капачки, дори алуминиевото фолио, в което обикновено дамите получават храната си. Топки, гирлянди и елхи даряват и неправителствени организации.

И за да е още по-празнично, между различни отделения се организира конкурс - не само за най-красива декорация, но и за най-добри сценични изяви. Провинилите се дами пресъздават библейски сюжети.

Каталина Перес: "Горда съм, защото въпреки, че сме прегрешили - и за това сме тук, имаме възможност да почетем Господ, да зарадваме и съдиите."

Жури, съставено от служителите в затвора и представители на неправителствените организации оценяват представленията. Има и награди. Идеята е да се създаде настроение, а и жените да преживеят по-леко факта, че на светлите празници не са със семействата си.

Мария Апаресида, заместник-директор на затвора: "Мисля, че е прекрасно, че работят в екип. Това е добре за солциализацията им. Да имаш вяра е много важно, а колко точно е необходимо ще разберат когато излязат от тук."

Здраве и скорошно излизане, си пожелават дамите, с надежда, че някой ден ще си кажат Весела Коледа и на свобода!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подготовка за среща със суровия Марс
Подготовка за среща със суровия Марс
​Мис Филипини беше избрана за Мис Вселена за 2018 г.
​Мис Филипини беше избрана за Мис Вселена за 2018 г.