Коледен фермерски пазар събра над 100 производители и занаятчии от цялата страна в София. Събитието се организира за трета година в центъра на столицата и на него се предлага голямо разнообразие от екологично чисти продукти.

Млечни и месни продукти, плодове и зеленчуци, подправки и зимнина са само част от фермерската продукция, която беше изложена на ул. "Оборище". Христина Бисеринска и Павел Симеонов са от Петрич. Те предлагат спанак от първата си реколта.

Защо се включихте в него?

Христина Бисеринска - зеленчукопроизводител: Защото ни харесва да отглеждаме чиста и здравословна храна и които са в столицата и нямат възможност сами да произвеждат.

Полина Милчева идва от село Прилеп край Албена. Занимава се с производство на мед и пчелни продукти.

Полина Милчева - производител на мед: Това е чистият продукт, това е продуктът, както ни го е дала природата - може да го видите - кристализирал - по това време на годината това е нормалното агрегатно състояние на меда - това е истинският вкус.

Въпреки снега днес щандовете с био продукти привлякоха много посетители на пазара. Коледният дух беше допълнен с арт зона за ръчно правени подаръци и кулинарен кът с изкушения.

© Минко Чернев / БТА