НОВИНИ

Коледен ретро трамвай тръгва по улиците на София

Коледен ретро трамвай се движи по улиците на София днес. Деца и възрастни могат да се срещнат с Дядо Коледа, а който иска, може да донесе подарък, който ще зарадва възрастните хора от дома в Зона Б-5 в столицата.Вижте и още в прякото включване на Цанка Николова.

Цанка Николова
от Цанка Николова
09:20, 16.12.2018
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Доброто живее в сърцето. Днес обаче с добрина се движи столичният ретро трамвай. Събраните подаръци ще зарадват възрастните хора от дома дни преди Коледа. Именно това е и каузата, която подкрепят водещите на програма "Христо Ботев" на Българското националното радио - съпричастност към самотните на празника.

Ива Дойчинова, заместник главен редактор в програма "Христо Ботев" - БНР: Необходима е само усмивка и доброта, ние наистина го правим за това, възрастните хора да се чувстват обичани, споделени, защото честно казано установихме, че те най-често имат голям глад, но не за друг вид храна, а за духовна топлота и за споделеност.
Дядо Коледа: Трябва да има доброта постоянно, но поне веднъж в годината нека да си отваряме сърцата, душите за доброто. И особено към тези, които нямат късмета да бъдат добре.

Днес всеки беше взел със себе си усмивка, мил жест и подарък от сърце.

Целият маршрут на столичния ретро трамвай днес е посветен на доброто. Той ще се движи до 23 декември включително, от пл. „Възраждане" през НДК до кв. „Иван Вазов" и обратно. Разходката е безплатна за децата, но те трябва да бъдат придружени от възрастен с билет. Така че не се изненадвайте, ако видите коледния трамвай. Просто се повозете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайски хакери за проникнали в системите на подизпълнители на американските ВМС
Китайски хакери за проникнали в системите на подизпълнители на американските ВМС
Около 1/4 от месечния си доход заделяме за подаръци по празниците
Около 1/4 от месечния си доход заделяме за подаръци по празниците