НОВИНИ

Коледна изненада за бежанци в Лондон

Коледа е празник за всички и бежанците не правят изключение. Макар и подаръците обикновено да са насочени към близки и приятели, за някои лондончани, адресантите на приятните изненади са напълно непознати хора, които прекосяват граници в търсене на по-добър живот.

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 27.11.2018
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Благотворителният магазин, "Избери любовта", предоставя възможността на всеки, който желае, да закупи подарък не за близък, а за бежанец. Той отваря врати за втора поредна година и се ръководи от благотворителната фондация "Помогни на бежанци".

Джоузи Ноутън - изп. директор на организацията "Помогни на бежанци": "Не мисля, че има други такива магазини. Според мен, това не е традиционна благотворителност, тъй като клиентите идват и виждат какво точно ще бъде изпратено към човека в нужда."

Артикулите варират от храна и облекла до учебни материали. Веднъж закупени, продавачите се ангажират да ги изпратят до всяка точка на света.

Джоузи Ноутън - изп. директор на организацията "Помогни на бежанци": "Всеки един артикул в магазина се праща до хора в нужда, без значение къде се намират те. Когато клиент дойде и закупи нещо, той или тя си не си тръгва с продукта, а с чувство на доброта и топлина."

Освен обикновени хора, участие в благотворителната инициатива взеха и световни звезди.

Джоузи Ноутън - изп. директор на организацията "Помогни на бежанци": "Никога не сме подозирали, че световни звезди ще се включат в инициативата ни. Опра Уинфри скоро беше снимана докато носи фланелка с логото ни, както и Джулия Робъртс."

Миналата година магазинът успя да събере 750 хиляди британски лири. От 2015 година насам ръководещата го благотворителна фондация "Помогни на бежанци" събира над 30 милиона лири. Тя работи с над 75 партньори в Европа, Америка и Средния Изток.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученик от Сливен е бил нападнат с нож на път към училище
Ученик от Сливен е бил нападнат с нож на път към училище
Намалиха таксата за изследване на дивечово месо за африканска чума
Намалиха таксата за изследване на дивечово месо за африканска чума