Деца и възрастни от цялата страна ще си подарят едно незабравимо преживяване с родопската теснолинейка от гара Септември до Добринище. Още за празника и изненадите, които са подготвили организаторите за всички пътуващи, разказва нашия репортер Мариела Хубинова.

Ако искате да си подарите вълшебство трябва да преживеете едно пътуване с теснолинейката. Влакът минава през много живописно трасе три планини, две котловини, шест реки, много мостове и тунели.

Най-нетърпеливите пристигнаха на гарата в Септември още преди 8 часа. Билети за теснолинейката се продаваха само на касите и тези,които си купиха билет по-рано, успяха да се настанят в първите вагони.

Специално за празника сме дошли с детето Паулина. Надявам се, че ще ни хареса.

Организаторите на коледния празник в теснолинейката бяха подготвили много изненади и подаръци за всички деца.

Кристиян Ваклинов - гражданско сдружение „За теснолинейката“: Искаме хората да се почувстват добре, да имат едно незабравимо пътуване.

Заради огромния интерес обаче, закъснелите трябваше да изберат дали да пътуват прави във влака или да се откажат срещу възстановяване на парите за билета.

Влакът пристига на гара Добринище в ранния следобед, след като преди това се е изкачил до най високата гара на Балканите -Аврамово.