НОВИНИ

Студент представя модно ревю, вдъхновен от българската литературата

Студент от Югозападния университет в Благоевград представя второ модно ревю в София. То е с литературна тематика. Александър Кирчев създава костюмите си вдъхновен от българската литература, най-много от героинята Ирина в българския роман „Тютюн”.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Бързачка
18:04, 14.11.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Александър е студент в първи курс в специалност „Мода”. За първото си ревю го вдъхновила баба му, която извадила от гардероба си дрехи от 60-те години на минали век. Дори спечелил второ място на дефиле между университети в столицата. Сега казва, че е избрал да превърне едно литературно четене в модно ревю.

Александър Кирчев: „Всеки костюм е вдъхновен от различна епоха и от различна творба от българската литература. Конкретно моят герой е Ирина от „Тютюн”, като аз съм представил образа и в два тоалета - в началото на романа и в края на романа и какви емоционални премеждия и какви промени е претърпяла, за да се промени по този начин.”

Новото ревю на студента има и цел - да популяризира българската литература и да накара все повече млади хора да четат.

Александър Кирчев: „Като цяло смятам, че българската литература е нещо много красиво и прекрасно и че човек може да я претвори по всякакъв начин в едно друго изкуство и затова искам да покажа как две толкова взаимно изключващи се изкуства могат да бъдат на едно.”

Александър казва, че най-важното за него е докато развивакариерата сидасе занимава ис благотворителност.

Александър Кирчев: „Каузата, която сме избрали, е за животните. Работим с Фондация „Четири лапи”, които проявиха голям интерес към това събитие и към различната му насоченост.”
Средствата, които ще бъдат събрани от представянето на костюмите на герои от българската литература, ще се използват за храна за бездомни животни. В събитието, което предстои на 17 ноември в НДК в столицата заедно с Александър, Детската школа по мода в Благоевград с ръководител Мария Онтева ще покаже своите костюми със специална хореография и своя поглед към българската литература.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урок по родолюбие в Хуманитарната гимназия в Благоевград
Урок по родолюбие в Хуманитарната гимназия в Благоевград
БСП постави условие на ГЕРБ да подкрепи промените за приватизацията
БСП постави условие на ГЕРБ да подкрепи промените за приватизацията