НОВИНИ

БНТ 2 спечели наградата "Медия на общините"

Споразумение за сътрудничество сключиха днес Министерският съвет и Националното сдружение на общините. В него се регламентират приоритетите в общата работа на централната и местната власт през следващите две години. Споразумението беше подписано в курортен комплекс „Албена“, където се провежда 11-ата годишна среща на местните власти. На нея БНТ 2 получи наградата „Медия на общините“.

bnt avatar logo
от БНТ
20:31, 07.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

БНТ 2 беше отличена заради постоянното, обективно и задълбочено отразяване на работата на българските общини. Телевизията получи грамота, плакет и дърворезба от тревненски майстор.

Екатерина Генова, директор на Дирекция „БНТ Свят и региони“
"Тази награда е за всички колеги от БНТ2 от регионалните центрове във Варна, Русе, Пловдив, Багоевград и София. Тази награда много добре дешифрира формулата на БНТ 2, а тя е да бъдем близо до зрителите, да бъдем техния глас пред институциите, пред кметовете и пред общините. И да бъдем медиатор между нашите зрители, там, където те живеят и работят и между местната власт."

Малко по-рано в присъствието на министър-председателя на Бойко Борисов беше подписано споразумението между Министреския съвет и Националното сдружение на общините. С него страните се договориха да изготвят работен план за постигане на по-добри възможности за управление на финансите и разширяване на собствената приходна база от местната власт. Като част от ангажиментите на общините е записано въвеждане на електронни услуги до края на 2017-а година, извеждане на хората със специални нужди от институциите и интегриране на бежанците с уреден статут.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Половинвековен юбилей на театър София
Половинвековен юбилей на театър "София"
Почина Ирен Филева - едно от ярките имена на програма Христо Ботев на БНР
Почина Ирен Филева - едно от ярките имена на програма "Христо Ботев" на БНР