НОВИНИ

Колекция от рециклирани материали

Четири стихии - Земя, огън, вода и въздух оформят нова модна линия "ЗОВВ". Дрехите и бижутата от колекцията са направени изцяло от рециклирани материали. Създателите на модната линия отправят своя зов срещу свъхконсумацията и замърсяването на планетата.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
12:30, 01.10.2017
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Мизия - името, което всеки свързва с опустошителното наводнение от преди няколко години се превръща в име на една от дрехите в колекцията "ЗОВВ".

Деница Петрова, организатор на събитието: Всички дрехи са с имена на засегнати райони от една от стихиите. Просто искаме за пореден път да кажем на хората, че стихиите са по-силни от нас и ако ние не се държим правилно с тях и не живеем природосъобразно един ден, те могат да се обърнат срещу нас и тогава нищо хубаво не ни очаква. И се надяваме нашето послание да достигне до колкото се може повече хора, за да може всеки да търси някакъв нов начин за живот на старите си дрехи, дори и предмети и всякакъв тип вещи.
;

Земя, огън, вода и въздух са имената на четирите мини колекции. Всеки модел от тях пресъздава съответната стихия с цветове и елементи. С леки материи и нежната дантела в светли нюанси е сътворена най-ефирната от мини колекциите - Въздух. За пресъздаване на огнената стихия дизайнерката е използвала червен и черен цвят, а някои от моделите са обгорени и наподобяват вулканична лава.

Деница Петрова, организатор на събитието: Тук са дрехите от елемента земя, които са с по-земни цветове, с кафяво. Това сако е от котюра земя, което наподобява земната повърхност погледната от птичи поглед. Това е разделено като парцели.
Мелинда Хубин, дизайнер на колекция "ЗОВВ": Това е основния модел от мини колекцията вода. Всички тези парченца са от остатъците, които сме използвали за направата на някои от другите дрехи и сме ги използвали като декорация, за да направим релеф, който също да наподоби релефа на водата.
Деница Петрова, организатор на събитието: ЗОВВ е абревиатура на Земя, огън, вода и въздух като колекцията е повлияна изцяло от свъхконсумацията, която ни залива от всякъде и като цяло искаме да отправим един зов към всички хора да пазаруват по-осъзнато, да живеят по-опростен начин на живот.
Мелинда Хубин, дизайнер на колекция "ЗОВВ": Аз вярвам, че трябва да се обединим, за да направим света по-добър и да направим всичко възможно. Трябва да започнем първо от себе си.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граждани излязоха на протест заради промените в платените зони за паркиране
Граждани излязоха на протест заради промените в платените зони за паркиране
Сериозни сблъсъци в Барселона, има ранени
Сериозни сблъсъци в Барселона, има ранени