НОВИНИ

Колко е устойчив асфалтът в Пловдив

Множество напукани асфалтови участъци забелязват пловдивчани по улиците на града дори по наскоро ремонтирани участъци. От Общината признават проблема, предизвикан от необичайно високите температури миналото и настоящото лято. Повредените участъци се възстановяват по съвременна технология, а същевременно в момента са в разгара си мащабни ремонти по обновяване на уличната мрежа в града.

bnt avatar logo
от Владислав Севов
19:20, 11.08.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Зрители на БНТ 2 пращат снимки със силно напукани асфалтови участъци, като най-много са сигналите за основно ремонтирания преди две години булевард „Цар Борис Трети Обединител“. Точно там днес работеха машините за корекции на пропукания асфалт. Улица „Гладстон“ до подлеза на пощата също бе набраздена от фуги, които изглеждат така след запълването им с битум. Гражданите недоумяват как скоро ремонтирани улици са в такова състояние.

"На какво се дължи – некачествен материал, който е вложен."

"На други места забелязвала ли сте?"

"Да, също има, из целия град."

"Несвършена работа от кметството и изпълнителите. А заплатени грешни пари. Аз си разбивам колата и затова ходя пеш."

Напуканите асфалтови участъци действително са много в целия град, признават от Общината. Направена е карта на повредените отсечки, там, където е възможно, те ще бъдат закърпени.

Инж. Димитър Кацарски, заместник-кмет в Община Пловдив: "Сега е особено актуално това във връзка с послледните жеги, които бяха миналата и тази година, продължи образуването на фуги. Затова има възложени обществени поръчки и виждате, че ремонтът върви в целия град."

Ще се търси отговорност и от фирмите, изпълнили некачествено ремонта на трасетата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия затяга антитерористичните мерки
Германия затяга антитерористичните мерки
Съдът пусна от ареста един от обвинените за стрелбата по Митьо Очите
Съдът пусна от ареста един от обвинените за стрелбата по Митьо Очите