НОВИНИ

Колко струват интересните подаръци?

Нестандартни подаръци могат да ви направят собственик на едни от най-известните марки автомобилни компании или производители на телефони. Хората ги купуват най-често за поводи като сватби, абитуриентски балове или просто-рожден ден. Акциите стават все по-достъпни за обикновените хора.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
17:01, 28.03.2016
Чете се за: 01:18 мин.
У нас

Изборът на подарък никога не е била проста задача. Дали ще му хареса, дали ще го използва? И затова често прибягваме до по-простички неща като гифткартите от някой мол да речем. Какво ще кажете обаче за така наречените гифткарти, но с акции на ваши любими компании.

Димитър Георгиев
Едни от най-често срещаните подаръци са акции на футболни клубове като Манчестър Юнайтед, Ювентус които се търгуват на борсата също като автомобилни производители като БМВ или Фолксваген, Тойота, Мерцедес, Apple, Samsung също така като производители на телефони и друга техника

За да изненада свой близък Димитър взима нестандартния подарък - и прави приятеля си собственик на известна българска куриерска компания. Подарява му акции за 1000 лева. Година и половина по-късно доходността е над 41% или чисто 736 лева.

Димитър Георгиев
Беше изключително изненадан приятно, развълнуван в началото дори малко така изплашен защото не знаеше какво всъщност означава това, дали не му носи някакви задължения в най-лошият случай може да загубиш парите, които си инвестирал т.е. парите които аз съм подарил на практика. Не е нещо което просто подаряваш, твоят приятел го изконсумира и забравя за него, а това е една дългосрочна инвестиция в акции която дава възможност човекът, на който ги подариш първо да реализира доходност, второ да бъде собственик на любима марка.
За мъже най-подходящия избор са акциите в автомобилни или технологични компании. Примерно женската част обича да получава чанти модни аксесоари дрехи,най-известните брандове италиански, френски, са публични и се търгуват на борсата в крайна сметка ако не може един джентълмен да подари на жената до себе си чанта за 5000 евро, той би могъл да й купи акции в компанията, която произвежда тези чанти за 100 лева или за 200 лева. На практика акциите са с висока доходност, но и висок риск. Възможно е те да нараснат между 10 и 30 % за месец-два, но и лесно и бързо да се сринат. Гаранция за печалба няма.

За да направите този нестандартен подарък трябва да станете клиент на финансова къща, която предлага гифткартите. Такси няма. Този, който получава картата също трябва след това да подпише едногодишен договор с фирмата. Ако не използва картата си обаче, парите се връщат. Минимална сума за търговия с акции няма, но максималната е 1000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Медици срещу здравната реформа
​Медици срещу здравната реформа
Другите новини
Другите новини