НОВИНИ

Колко ток сме потребили по Нова година

Близо 130 000 мегаватчаса достигна потреблението на електрическа енергия през Новогодишната нощ. Това е по-ниско от миналата година, обявиха от Електроенергийния системен регулатор пред "По света и у нас". За сравнение миналата година електропотреблението е било 135 000 мегаватчаса.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:58, 02.01.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Потребявали сме с около 6% по-малко ток отколкото при раздялата с 2014-та и посрещането на 2015-та година, обобщи репортерът на БНТ Стоил Рошкев.

В първия ден на 2016 г. потреблението на ток е по-ниско от предишния ден, 31 декември, при среднодневни температури от минус 7 градуса.

Въпреки това разходът на ток в новогодишната нощ е бил по-висок от потреблението на Бъдни вечер тази година.


Вижте прякото включване на Стоил Рошкев в обедните новини "По света и у нас".


;

ЗАСИЧАТ НИ ТОКА ДНЕС И УТРЕ

Инкасаторите на електроразпределителното дружество "Енерго про" работят и в празничните почивни дни около Коледа и Нова Година, за да няма сметки за ток за по-дълъг период от регламентирания, който е 31 дни. Консумираната електроенергия се отчита по обичайния график без изключение, увериха от "Енерго про".

Дружестгвото доставя ток на 1 милион и 100 хиляди потребители в Североизточна България. През новогодишните празници на територията, обслужвана от Енерго про - мрежи, са дежурили 74 аварийни екипа. В готовност за работа са 410 високопроходими автомобила и 149 специализирани - багери, автокранове и автовишки. От компанията заявиха, че до 4 януари 2016 година няма да бъде спиран токът на абонатите, които не платили в срок сметките си за потребената електроенергия.

С около 3% по-малко ток са консумирали клиентите на Енерго про" по време на Коледните празници в сравнение със същия период на 2014 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандално видео от махалата в Пазарджик. Мъж позира с арсенал от оръжия и стреля
Скандално видео от махалата в Пазарджик. Мъж позира с арсенал от оръжия и стреля
Семейните финанси през 2016 година
Семейните финанси през 2016 година