"Необозримото" творчество на Кольо Карамфилов в галерия на НДК. Изложбата представя произведения от частни колекции, както и творби, които не са показвани досега. Официалното откриване е тази вечер, а утре може да бъде видяна и от посетителите. Входът е свободен.

"Необозримото" пътешествие е низ от въпроси. Образите ги провокират. Крилете, дланта, сълзата и сърцето пазят крехкия вътрешен свят и силната гражданска позиция на твореца.

Росен Карамфилов, син на Кольо Карамфилов: Всеки един допир с тези картини е взрив. Това е мощното изразяване на баща ми и неговите символи, неговото послание, неговата плътност.

С романтизъм, меланхолия, а понякога и с ирония Кольо Карамфилов ни пита "кой плаща сметката за светлината" или ни сблъсква "с неясния размер на лъжата".

Росен Карамфилов, син на Кольо Карамфилов: А всъщност тук метафората е, че във всеки един от нас дреме по един Пинокио, чиито нос става все по-голям, защото размерът на лъжата в днешното ново време е много неясен.

Според сина на художника пътешествието прилича сливане на небето и земята. И някъде там е останал отпечатъкът от таланта на артиста - модерен номад.