НОВИНИ

Изложба на Кольо Карамфилов в НДК

"Необозримото" творчество на Кольо Карамфилов в галерия на НДК. Изложбата представя произведения от частни колекции, както и творби, които не са показвани досега. Официалното откриване е тази вечер, а утре може да бъде видяна и от посетителите. Входът е свободен.

Айше Сали
от Айше Сали
12:48, 04.10.2019
Чете се за: 00:29 мин.
Още

"Необозримото" пътешествие е низ от въпроси. Образите ги провокират. Крилете, дланта, сълзата и сърцето пазят крехкия вътрешен свят и силната гражданска позиция на твореца.

Росен Карамфилов, син на Кольо Карамфилов: Всеки един допир с тези картини е взрив. Това е мощното изразяване на баща ми и неговите символи, неговото послание, неговата плътност.

С романтизъм, меланхолия, а понякога и с ирония Кольо Карамфилов ни пита "кой плаща сметката за светлината" или ни сблъсква "с неясния размер на лъжата".

Росен Карамфилов, син на Кольо Карамфилов: А всъщност тук метафората е, че във всеки един от нас дреме по един Пинокио, чиито нос става все по-голям, защото размерът на лъжата в днешното ново време е много неясен.

Според сина на художника пътешествието прилича сливане на небето и земята. И някъде там е останал отпечатъкът от таланта на артиста - модерен номад.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят на безработните е 142 000 през второто тримесечие на 2019 г.
Броят на безработните е 142 000 през второто тримесечие на 2019 г.
Нападнаха и ограбиха възрастно семейство в Бузовград
Нападнаха и ограбиха възрастно семейство в Бузовград