НОВИНИ

Колоездачната обиколка на България стартира днес от София

Шейсет и петата колоездачна обиколка на България стартира днес, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицията ще осигури охраната и безопасността на движението по време на международната спортна проява. Състезанието ще продължи до 2 септември, а състезателите ще преминат през територията на девет области на страната.

bnt avatar logo
от БТА
09:56, 28.08.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Първият етап започва днес в 12.00 часа от площад Народно събрание. След старта състезателите ще се отправят по бул. "Цариградско шосе", бул. "Пейо К. Яворов", бул. "Михай Еминеску", бул. "Ситняково", бул. "Мадрид" и по бул. "Ботевградско шосе" /около 12.30 часа/. След това движението на колоездачите продължава по главен път I-6 до с. Григориево, по общински път до гр. Елин Пелин /около 12.45 ч./; по път III-105 до път I-6; по път I-6 през гр. Златица /около 14.00 ч./, гр. Клисура /около 14.50 ч./, гр. Карлово /около 15.30 ч./; по път II-64 през с. Баня /около 16.00 ч./ до п. в. "Пловдив север" на АМ "Тракия" /около 16.45 ч./. Влизането в Пловдив и финала на първия етап се очаква да е около 17.30 ч.

Дължина на трасето на първия етап е 198 км. В посочените часове по пътищата е възможно затруднено движение и образуване на колони. От Пътна полиция призовават водачите на МПС да бъдат внимателни и търпеливи, да не предприемат рискови маневри и изпреварване, и да се съобразяват с указанията на полицейските органи, осигуряващи охраната и съпровождането на колоната от състезатели.

Всеки ден МВР ще публикува предстоящия за деня маршрут от обиколката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седем души са загинали след сблъсък между автобус и лек автомобил в Турция
Седем души са загинали след сблъсък между автобус и лек автомобил в Турция
Пожар бушува снощи във вилната зона на Казанлък
Пожар бушува снощи във вилната зона на Казанлък