НОВИНИ

Командващият на корпуса на гвардейците в Иран обяви край на размириците

Командващият на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция - най-елитната част от въоръжените сили а Иран - генерал Мохамад Али Джафари обяви край на безредиците в страната, предаде ТАСС.

Фани Аронова
от Фани Аронова / БТА
15:58, 03.01.2018
Чете се за: 00:37 мин.
По света
Мохамад Али Джафари: Нашите врагове трябва да знаят, че отправянето на военни заплахи или заплахи за нашата сигурност не действа срещу Иран. Днес можем да обявим за прекратяване на безредиците и пораженията от метежа.

По-рано друг представител на КГИР, Рамезан Шариф, заяви, че полицията и силите за вътрешна сигурност „напълно контролират обстановката в (столицата) Техеран и в други градове на Иран, където имаше улични протести“.

;

Десетки хиляди иранци са участвали в митинги в подкрепа на правителството, съобщиха властите. Държавната телевизия излъчи в пряк ефир кадри от различни градове. Съобщава се, че хората са осъдили "размириците", избухнали в страната през последните дни. Скандирани са лозунги в подкрепа на върховния лидер - аятолах Али Хаменей, а също така „Смърт на Америка“, „Смърт на Израел“.

Строгите закони ограничават възможностите за снимане в страната и затова чуждестранните агенции и медии отразяват антиправителствените протести, които започнаха преди седмица, с видео от социални медии. Основна причина са икономическите проблеми. Смята се, че досега в размириците са загинали над 20 души. Според властите в Техеран са арестувани 450 души и още стотици - в провинцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 бебета по-малко са се родили в Кюстендилско през миналата година
100 бебета по-малко са се родили в Кюстендилско през миналата година
60% от внасяните у нас лекарства след това се изнасят за други страни
60% от внасяните у нас лекарства след това се изнасят за други страни