ГЕРБ и Обединените патриоти подкрепят идеята на правосъдния министър за законови промени, които да определят правила за разследване на главния прокурор и на председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд. Приемат и предложението тримата първи в съдебната система да бъдат предсрочно освобождавани, когато има доказани нарушения. ДПС също са принципно "За".

За ГЕРБ е важно темата да бъде предварително обсъдена с всички заинтересовани страни. Патриотите очакват да видят и конкретните текстове.

Анна Александрова - ПГ на ГЕРБ: Ще бъде свикан Съвет на съдебната реформа, на която ще бъдат обсъдени и чути всички гледни точки. За нас е изключително важно да има публично обсъждане и голям дебат по тази тема, да се чуе мнението на хората от съдебната власт, хората от неправителствения сектор,както и на колегите ни от парламента.
Христиан Митев - ПГ на "Обединени патриоти": По принцип подкрепям една такава идея, не забравяйте, че тя е част от препоръките по Механизма за сътрудничество и оценка на ЕК.

ДПС ще обявят категоричната си позиция, когато видят конкретните предложения.

Хамид Хамид - зам.председател на ПГ на ДПС: Съгласни сме със същността на идеята, че не трябва да има несменяеми и недосегаеми хора както в политиката, така и в съдебната власт, но това трябва да е с всички гаранции, да няма политически разправии и да не се политизира въпроса.

Всеки има право на мнение - така Христиан Митев коментира позицията на Лозан Панов, който се обяви против тези промени, а Хамид Хамид иронично отговори.

Хамид Хамид - зам.председател на ПГ на ДПС: Нямам самочувствието да коментирам думите на моралния стожер на обществото в България.

Хамид обаче не пропусна да отбележи, че Лозан Панов е проявил неуважение към парламента като не присъства в пленарната зала, когато се обсъждаше доклада за работата на ВКС, а с това че не е подал имотна декларация, е извършил провонарушение.

Лозан Панов е против поправки за разследване на тримата големи в съдебната власт

Лозан Панов е против поправки за разследване на тримата големи в съдебната власт

Председателят на Върховния касационен съд се обяви против предлаганите от правосъдния министър промени в Закона, които целят създаване на правила за р...