НОВИНИ

Коментари от света в навечерието на срещата между Борисов и Тръмп

Коментари от света в навечерието на срещата между българския министър-председател Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп във Вашингтон.Двамата лидери ще обсъдят отбраната, търговията, енергийната независимост и възможността за износ на втечнен газ за България по време на срещата си в Белия дом на 25 ноември. Това е съобщил неназован високопоставен представител на Белия дом в конферентен разговор, цитиран от TACC.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:50, 23.11.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Американският представител припомня, че срещата е част от поредицата разговори, които американският президент провежда с лидерите от Централна и Източна Европа.

Сред темите на разговора между Борисов и Тръмп едва ли ще бъде свободата на медиите, пише в коментарната статия за американското издание „Хил" бившият посланик у нас Джеймс Пардю. По думите му, липсата на свободни медии подкопава демокрацията в България.

В официалното съобщение на Белия дом за предстоящата среща Бойко Борисов и Доналд Тръмп ще отбележат трайните връзки между двете държави. Съединените щати и България са членове на НАТО и американският президент очаква двамата да обсъдят начини да засилят общите си интереси в областта на сигурността, в частност осигуряване на стабилност в Черноморския регион.

Сред другите теми, които се очаква да дискутират, са улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредното влияние, застрашаващо суверенитета на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на пернишко село излязоха на протест заради безводието
Жителите на пернишко село излязоха на протест заради безводието
Предложението президентът да назначава шеф на КПКОНПИ - коментар на специалисти
Предложението президентът да назначава шеф на КПКОНПИ - коментар на специалисти