НОВИНИ

Коментари в Народното събрание за позицията за Унгария

Политическите сили в парламента коментираха възможните санкции срещу Унгария в контекста на това взел ли е кабинетът решение вчера или не България да се обяви категорично против подобни мерки.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
20:01, 20.09.2018
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Според БСП и патриотите решението на Европарламента да започне процедура за отнемане правото на глас на Унгария заради нарушаване на демократични принципи е грешка, която разделя Европа. Вицепремиерът Валери Симеонов потвърди, че вчера правителството е формирало позиция, но не е взело формално решение по случая Орбан.

Корнелия Нинова - предс. на БСП за България: Смятам, че премиерът Борисов нанесе поредния удар по държавността и по институциите, когато делегитимира решението на МС с думите - това решение няма правна сила, то е за някой ден. Още едно доказателство след ИК, че прави двойна външна политика. Една тук за пред българските граждани и една навън за пред началниците.
;
Волен Сидеров - предс. на ПГ на ОП: Аз ще държа правителството и премиера да вземат правилното решение - тоест подкрепа на Орбан, подкрепа на Европа на отечеството.
Валери Симеонов - вицепремиер: Дали изобщо ще бъде наложена такава санкция - един Господ знае. Защото всички знаем, че тенденциите в Европа се променят. От сега да се прибързва, категорично да се заявява че Унгария трябва да понесе санкции, че ще понесе санкции е прибързано.Но ние трябва да мислим, че това нещо може да бъде приложено и спрямо България.
Цветан Цветанов - предс. на ПГ на ГЕРБ: Това, което и аз бих искал да се придържаме като страна, е точно да бъдем ясни с дефицити, ако има такива, и да препоръчаме диалога да бъде много по-интензивен и Унгария да не бъде наказана толкова тежко, защото това преди евроизборите ще създаде други настроения и други усещания за националистическите и популистки партии.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​ВМРО-ДПМНЕ ще приеме резултата от референдума за името на Македония
​ВМРО-ДПМНЕ ще приеме резултата от референдума за името на Македония
Рекорден ръст на производството на кока в Колумбия констатира ООН
Рекорден ръст на производството на кока в Колумбия констатира ООН