НОВИНИ

Коментари в НС на решението на кабинета за машинното гласуване

В парламента от БСП коментираха решението на правителство да закупи 15 000 машини за електронно гласуване като поправяне на грешка. От ДПС казаха, че щом Министерският съвет се е заел, има надежда за машинно гласуване, а от ГЕРБ заявиха, че тепърва ще се уточняват техническите параметри на решението на кабинета.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
16:02, 12.02.2020
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Корнелия Нинова, председател на ПГ на БСП: Е, няма нужда от огромен възторг от това решение, тъй като такъв е законът в момента. Г-н Борисов просто изпълнява закона. В сегашния закон пише, че машинно гласуване ще има. Грешката им беше, че в бюджета за 2020 не ни послушаха да включат средства за машини. Сега той поправя тази грешка.
Мустафа Карадайъ, председател на ПГ на ДПС: Тук важният въпрос е какъв вид машинно гласуване евентуално ще се прилага. Нека да се запознаем има различни модели, различни видове машинно гласуване, но щом и Министерският съвет се е занимавал с темата, вероятността е малко по-голяма да се случи машинно гласуване в страната.
Анна Александрова, депутат от ПГ на ГЕРБ: Смятам, че тепърва предстои начинът, по който ще бъде гласувано с машини, сертифицирането им, съхраняването. Къде ще бъдат съхранявани от избори до избори, одитирането и т.н. Всичко тепърва предстои.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обсъждат мерки против банковите обири на спешна среща в МВР
Обсъждат мерки против банковите обири на спешна среща в МВР
Разград с бюджет от 55 милиона лева
Разград с бюджет от 55 милиона лева