Депутати от различни парламентарни групи излязоха с остри реакции по повод съдебното решение за Джок Полфриймън. Вижте коментарите на ГЕРБ, БСП и “Патриотите”.

Красимир Ципов - ГЕРБ: Председателят на този състав Калин Калпакчиев най-малкото дължи отговор на близките на убитото момче да разясни много добре какви са били мотивите му при произнасянето на това съдебно решение, като нормалната практика в тези казуси е когато остават една, две или максимум 3 години до изтичането на присъдата, да се вземат подобни решения. Много е интересно дали Съюзът на съдиите, чиито председател е уважаваният съдия Калпакчиев, как ще се произнесе по такова решение, тъй като обществените реакции са ясни, хората са възмутени.
Корнелия Нинова - председател на БСП: Като човек и като политик казвам, че това е подигравка с жертвите, с техните семейства, с мъката на тези хора, с чувството за справедливост и за възмездие. Позор, грозно решение на българския съд. Това още по-остро поставя въпроса за бързо и незабавно приемане на нашето предложение да не се прилага съкратено производство, споразумение и намаляване на присъдата.
Милен Михов - Обединени патриоти, ВМРО: Възприемаме това решение с изключителна болка, с изключително раздразнение, бихме казали. Защото смятаме, че този човек не се е поправил, този човек заслужаваше своето наказание, той трябваше да изтърпи своето наказание тук в България.
Полфрийман излезе от затвора, но го предадоха на миграционните власти

Полфрийман излезе от затвора, но го предадоха на миграционните власти

Австралиецът Джок Полфриймдн няма да излезе на свобода, въпреки решението за освобождаване. Затворническите власти го предадоха на миграционните, защо...