Темата с жилищата на политиците от управляващата партия намери отзвук и в кулоарите на парламента.

Според Цветан Цветанов коментарът на президента Радев показва какви ще са темите на опозицията в предизборната кампания за Европейски парламент. Той отново заяви, че имотните му сделки са напълно законни.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: След като Румен Радев вече взима страна, всеки един може да си направи равносметка два месеца преди изборите каква ще е основната опорна точка, в която ще се движат нашите политически опоненти. Неформалният лидер на БСП трябва да вземе позиция, както го направи снощи, доколкото видях в позицията си уважаваната от мен Корнелия Нинова.

Депутатът от ГЕРБ Вежди Ражидов, който също е купил апартамент и два гаража от фирмата "Артекс", беше лаконичен. Възмутен е, че се обсъждат сделки без доказателства. Според него цената, която е платил за имот на фаза основи и чертеж, не е малка.

Вежди Рашидов - депутат от ГЕРБ: 900 евро не са непазарна цена, трябва да проверите пазара.

В Комисията за борба с корупцията в парламента не е постъпвал сигнал за проверка на тези случаи, съобщи председателят ѝ Борис Ячев.

Борис Ячев - секретр на ПГ на "Обединени патриоти": Вчера от разговора, който водих с колегите - не съм усетил да има настроение за разглеждане на проблема в комисията.

Хамид Хамид от ДПС не смята, че темата с апартаментите може да разклати властта. Напомни, че има отговорни структури, които ще проверят има ли злоупотреби. И вместо коментар, цитира Мечо Пух.

Хамид Хамид - зам.председател на ПГ на ДПС: ...колкото повече, толкова повече.

А Волен Сидеров с доза ирония добави, че смята да направи консултация с Цветанов.

Волен Сидеров - председател на ПГ на "Обединени патриоти": Ще го питам как да си купя и аз евтин апартамент, тъй като до момента продължавам да живея под наем, а малкият расте, 3 години и половина стана. Трябва някакво жилище да му взема.

Изпълнителното бюро на БСП разпространи до медиите писмена позиция по темата. Според тях факта, че от една и съща фирма, при преференциални условия, пазаруват хора от ГЕРБ, е показателен за системата на властта. Смятат, че управляващите покровителстват определени фирми и получават подаръци срещу това.В отворено писмо до медиите от фирмата продавач на апартаментите на политици заявяват, че нямат необходимост от политически тласък. Отбелязват, че компанията е на пазара вече 25 години, а бизнесът ѝ е светъл. Категорични са, че не трябва да бъдат въвличани в предизборна риторика, защото имат сериозен авторитет на архитектурно-строителния, а не на политическия терен. От фирмата заявяват още, че ако има съмнение в законността, на която и да е сделка с техни клиенти, контролните органи могат да проверят и декларират, че са готови да предоставят всички документи.