Димитър Желязков - Очите е задържан за 30 дни в турския арест, като в този период трябва да мине процедура пред турски съд за неговото екстрадиране у нас. Това заяви главният секретар на МВР комисар Младен Маринов пред журналисти. Той допълни, че продължава да тече активна работа на територията на главната дирекция в Бургас по случая с групата около Желязков.

Няма теч на информация от МВР, който да е довел до това Димитър Желязков - Очите да напусне пределите на страната преди акцията в Бургас срещу престъпната група за рекет, за която се смята, че той е ръководител. Това заяви от своя страна вътрешният министър Валентин Радев, който заедно с Младен Маринов проведе среща с ръководството на МВР в Елин Пелин и кметовете от региона.

"Ако беше изтекла информация щеше ли той да отиде в Гърция, в Турция и да го хванем там", допълни Радев.

Министърът благодари на турските си колеги за добрата работа по залавянето на Митьо Очите в Истанбул преди дни, заедно с още седем души, които бяха експулсирани у нас.

За резултатите от срещата в районното управление в Елин Пелин министър Радев каза, че желанията на ръководството и кметовете от региона са като навсякъде - да има повече патрули. Допълни, че е обещано МВР да работи съвместно с ДАИ и Министерството на транспорта за проверки на тежкотоварните автомобили преминаващи през общините в района.

Радев отбеляза още, че сградата на Районното в Елин Пелин не е санирана и че някои от компютрите служителите си купували сами.

Седемте задържани в Турция българи заедно с Митьо Очите бяха предадени на МВР

Седемте задържани в Турция българи заедно с Митьо Очите бяха предадени на МВР

Турските власти върнаха на България 7 души задържани в акцията за ареста Димитър Желязков, съобщиха от пресцентъра на МВР. По информация на "По света...