Единственият от тримата кандидати за министри, който коментира номинацията си, е Младен Маринов. Главният секретар на МВР каза, че приема назначението си като положителна оценка за работата на силовото ведомство и че според него сериозната работа трябва да продължава ежедневно заради многото предизвикателства. Петя Аврамова и Александър Манолев заявиха за БНТ, че ще направят изявления за бъдещата си работа, ако бъдат избрани в Народното събрание.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Аз досега съм работил в професионална среда, сега ще се наложи да се сблъскам с политически проблеми, но службата ме е научила да посрещам всякакви трудности и това, което зависи от мен, наистина ще направя всичко, за да оправдая доверието на премиера, за мен това е най-важно. На този пост според мен трябва да се създават условия колегите да работят спокойно и да си вършат работата, а пък ръководителите да поемат напрежението отвън и да не го предават надолу.
Кои са кандидатите за нови министри в кабинета?

Кои са кандидатите за нови министри в кабинета?

Александър Манолев, Младен Маринов и Петя Аврамова са кандидатурите за нови министри на транспорта, вътрешните работи и регионалното развитие.