НОВИНИ

Комисар Румен Димчев за тютюневите складове: Не се ангажирам с умишлен пожар

От община Пловдив обещаха днес в 10.30 да обявят кои са собствениците но изгорелите тютюневи складове. Причината е, че трябва да се разгледа обстойно кадастралната схема, защото през годините собствеността се е променял. От общината не пожелаха да застанат пред нашата камера, но вижте коментара на комисар Румен Димчев, началник-сектор "Пожарорязане и спасителна дейност”, на писателя Недялко Славов и Валери Кьорленски, изпълнителен директор на фондация "Пловдив 2019".

bnt avatar logo
от БНТ
07:43, 22.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Според комисар Румен Димчев е трудно да се каже дали е имало синкав, дим, както твърдят очевидци, защото пожарът е бил на голяма площ.

"Нормално е от някъде да има синкав дим, заради голямата площ , която е 500 кв. м. Ако е имало нещо, това е от третирането на дървесината, което е предпазвало от дървояди, тъй като не се знае с какво е третирана", каза Димчев и добави: "Категорично не се ангажирам с умишлен пожар на този етап".

Димчев заяви още, че не е усетил да мирише на нафта, както казват пловдивчани. Той уточни, че това, което е горяло и е опасно е покривната конструкция и междуетажният градоред. Цялата дървена конструкция, която е горяла, е паднало в ниската част и в момента има тлеещи греди, които периодично се погасяват от дежурния екип.

Какво е мнението на писателят Недялко Славов и на Валери Кьорленски, изпълнителен директор на фондация "Пловдив 2019", благодарение на която Пловдив спечели титлата "Европейска столица на културата", вижте в прякото включване на репортерката ни Златка Делчева от Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли болници за бедни и богати? Разговор с шефа на ВМА
Има ли болници за бедни и богати? Разговор с шефа на ВМА
Дядо от разградско село си монтира виенско колело в двора
Дядо от разградско село си монтира виенско колело в двора