НОВИНИ

Комисия решава проблемите на природен парк "Витоша"

Временна комисия ще търси решение на проблемите свързани с достъпа до Витоша. Тя ще работи в рамките на 6 месеца, след които ще бъде представен доклад с конкретни мерки и предложения. Негов вносител е председателят на СОС Елен Герджиков.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
19:30, 17.03.2016
Чете се за: 00:27 мин.

Създаването на комисията идва след серията репортажи, които излъчихме в новините на БНТ 2. В тях Ви разказахме за фрапиращите проблеми на природен парк Витоша. Председателят на столичния общинския съвет Елен Герджиков подробно обясни на какво ще бъде обърнато внимание:

"Това включва всички въпроси, които се отнасят до достъпа и ползването на съоръженията и състоянието им. Включително и транспортната обезпеченост, състоянието на транспортната инфраструктура, спортните съоръжения, лифтове, пътеките, тяхното състояние и информационни табели."

Герджиков обясни, че в основата на неразрешените проблеми стои големият брой на институциите, които участват в стопанисването на природен парк Витоша. След изготвянето на доклада, той ще бъде предоставен на всички заинтересовани страни. Стана ясно още, че от 2 април се възобновява маршрута на автобус 63 до местност "Златните мостове". Той ще се движи в почивните и празнични дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ненчев спира обществената поръчка за доставка на храна в армията
Ненчев спира обществената поръчка за доставка на храна в армията
София ще кандидатства за инсталация и ще произвежда топлоенергия от боклука
София ще кандидатства за инсталация и ще произвежда топлоенергия от боклука