НОВИНИ

Комисия ще описва щетите след поройния дъжд с градушка в Карнобат и Стралджа

Пороен дъжд с градушка наводни улици и приземни етажи в Карнобат и Стралджа снощи. Няма пострадали - щетите са повалени електрически стълбове, изкоренени дървета и унищожени посеви.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
20:10, 18.05.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Пораженията в Карнобат са сериозни. Две от училищата в града са наводнени. Заради голямото количество дъжд улиците в Карнобат се превърнаха в реки. Наводнени са приземни етажи. Земеделската продукция по пътя на стихията е почти изцяло унищожена.

В Стралджа само за 10 минути са паднали 20 литра на квадратен метър дъжд, а градушката е с размера на лешник. Силният вятър изкорени десетки дървета. Унищожени са част от насажденията в дворовете. В града не помнят подобна стихия.

Таньо Танев: Дървото падна върху жиците, счупи единия стълб, после счупи другия стълб, постепенно се нареждат, защото всички са навързани. Токът изгасна, тука беше ужас. Такова чудо не съм виждал, станал съм на 68 години....
Величка Петрова: Много страшно, буря, вятър, гръмотевици, изобщо беше ужас... тука в градината почти всичко е унищожено...

Веднага след бедствието в Стралджа започна разчистване на пораженията.

Атанас Киров, кмет на Стралджа: Щетите - има ги навсякъде. Повечето поражения са по посевите на хората, което е също зле, защото са вложени много пари и ще претърпят загуби. Дано да имат застраховки.

Със заповед на кмета е създадена комисия за описване на щетите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел и Путин единни по иранското ядрено споразумение
Меркел и Путин единни по иранското ядрено споразумение
Протест срещу ниската изкупна цена на розовия цвят
Протест срещу ниската изкупна цена на розовия цвят